Ina Markkulan kurssikokemus Nurmijärven Opiston ryijyretriitistä toi uuden, mielenkiintoisen ja henkilökohtaisen harrastuksen Inalle. Lue oheisesta artikkelista Inan kokemuksista viikonlopun yli kestäneessä retriitissä.

Viime syksynä, 2022, osallistuin Kiljavan opistolla järjestettyyn ryijy- ja joogaretriittiin. Tämä kiehtova kokemus tarjosi minulle arvokkaan johdatuksen ryijyntekemisen perusteisiin, yhdistettynä rauhoittavaan joogaan.

Ensimmäinen ryijy omasta kuvasta – Grand Canyon

Ensimmäisen ryijyni suunnittelin, inspiroituneena Yhdysvaltain matkastani. Valitsin malliksi matkaltani ottamani valokuvan, joka heijasti vahvasti matkani tunnelmia. Kuva on Grand Canyonista ja se on myös ryijyn nimi.Ryijyjen teema jatkuu ja syvenee – Dead End

Puoli vuotta myöhemmin valmistui toinen ryijyni, joka syvensi samaa teemaa. Tämän toisen ryijyn tekeminen osui aikaan, jolloin kohtasin vakavan sairauden. Ryijyn valmistusprosessi muodostui terapeuttiseksi kokemukseksi, tuoden lohtua haastavaan aikaan. Ryijyn nimeksi tuli ryijysssä olevan liikennemerkin mukaan Dead End.Dead End -ryijyn alkuperäinen kuva, jossa tie ja liikennemerkki

Harrastus jatkuu…

Kolmannen ryijyn suunnittelu on nyt käynnissä. Haluan kiittää erityisesti Jenniä hänen asiantuntevasta ohjauksestaan. Retriitti avasi oven uuteen harrastukseen, jossa yhdistyvät luovuus, mielenrauha ja käsityötaidon ilo.

Terveisin, Ina Markkula

Jenni Vanhanen

Ryijytaiteilija, vuoden 2019 artesaani, Taito-palkittu kädentaitojen opettaja. Autan sinua tuomaan lempikuvasi eloon kestävänä ja pehmeänä ryijynä. Tule kurssille tai tilaa ryijymalli suoraan omasta kuvastasi!