skip to Main Content

Blogi

Iceland National Park and Hiking Trails

Thingvellir is a historic site and national park in Iceland, east of Reykjavík. It's known for the Alþing, the site of Iceland's parliament from the 10th to 18th centuries.

Northern Hearts of Iceland

Icelandic has preserved more verb and noun inflection, and has to a considerable extent developed new vocabulary based on native roots rather than borrowings from other languages.

Coat of Arms of Iceland

The coat of arms of Iceland displays a silver-edged, red cross on blue shield. This alludes to the design of the flag of Iceland. The supporters are the four protectors of Iceland standing on a pahoehoe lava block.

Jenni

Olen intohimoinen käsitöiden ihailija. Haluaisin tehdä kaiket päivät, illat ja yöt käsitöitä, mutta kaksi pientä lasta pitävät äitinsä kiireisenä. 

Ennen omien lasten syntymää tein töitä IT-insinöörinä erilaisissa ympäristöissä ja työ vei minut myös ulkomaille, sekä käymään että asumaan. Insinööritöiden ollessa taka-alalla äitiysloman aikana, päädyin opiskelemaan toista hyvin matemaattista alaa, tekstiilin tuottamista. Innostuin valtavasti kangaspuilla kutomisesta, kankaiden suunnittelusta ja näihin liittyvien laskelmien tekemisestä. Mieleeni alkoi palautua lapsuuden kesät, mummulassani nimeltään Iltamaa. Ryysyrannassa mummu kutoi isoilla kangaspuilla mattoja ja kankaita. Sain itsekin opetella silloin kutomista. Vieläkin Iltamaassa minua mummusta muistuttavat riemunkirjavat kiikkalaismatot, vaikka mummusta aika on jo jättänyt.

Pienenä tyttönä sain Iltamaahan oman suomenlampaan, Pirin. Piristä saaduista villoista mummu kutoi sukkia ja muita vaatteita. Rakkauteni lampaisiin alkoi Pirin kanssa vietettyjen kesien aikana. Mummulassa läsnä olivat aina monimuotoinen luonto, käsityöt, maalaiselämä, metsä ja luonnonvarat. Näiden asioiden parissa vietin myös muuten lapsuuttani ja nuoruuttani, liityin partioon 10-vuotiaana ja jatkoin aikuisikään asti. Käsillä tekeminen ja luonnon kunnioittaminen kuuluvat elämäni arvoihin edelleen.

Ryijyjen ihmeelliseen maailmaan minut tutustutti tekstiiliopintojen kurssi, jonka aikana suunnittelin ja valmistin pikkuryijyn suomalaisesta, luonnonvärisestä lampaanvillasta. Maatiaisliekki-elämysryijyn suunnittelussa käytin tietokonetta ja samalla kehittelin järjestemää, jolla ryijyn voisi suunnitella omasta kuvasta. Business Finlandin ja ELY-keskuksen avulla sain suunnitelmani toteutettua ja elämysryijyt maailmalle.
 
Olen onnellinen voidessani yhdistää IT-osaamiseni, kansainvälisen kokemukseni ja rakkauteni käsitöihin näiden tuotteiden kautta. Käsitöillä voidaan myös ylläpitää aivojen toimintoja ja saankin auttaa ryijyjen kautta monenlaisia ihmisiä toteuttamaan itseään ja pitämään yllä aktiivista ajatustyötä. Minulle on tärkeää edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä ja panostan yrityksessäni myös heidän osaamisensa käyttöönottoon.
 
Iltamaan elämysryijyissä yhdistyy perinteinen, suomalainen materiaali, tekstiilitaide ja -tekniikka sekä uusi ja nykyaikainen suunnittelu. Ryijyt ovat eettisesti ja ekologisesti kestävällä pohjalla tuotettuja mittatilaustöitä, jotka eivät kuluta luonnonvaroja, ovat pitkäikäisiä hyvin säilytettyinä.
 
Tervetuloa tutustumaan minuun ja elämysryijyihin näillä sivuilla sekä sosiaalisessa mediassa!
 
She believed she could - so she did.

Liity kädentaitajien postituslistalle!
Saat ryijynompeluohjeen sähköpostiisi

Markkinointilupa
Back To Top