Rya rug design wall hanging home decoration designer

Jenni

Olen intohimoinen käsitöiden ihailija. Haluaisin tehdä kaiket päivät, illat ja yöt käsitöitä, mutta kaksi pientä lasta pitävät äitinsä kiireisenä. 

Ennen omien lasten syntymää tein töitä IT-insinöörinä erilaisissa ympäristöissä ja työ vei minut myös ulkomaille, sekä käymään että asumaan. Insinööritöiden ollessa taka-alalla äitiysloman aikana, päädyin opiskelemaan toista hyvin matemaattista alaa, tekstiilin tuottamista. Innostuin valtavasti kangaspuilla kutomisesta, kankaiden suunnittelusta ja näihin liittyvien laskelmien tekemisestä. Mieleeni alkoi palautua lapsuuden kesät, mummulassani nimeltään Iltamaa. Ryysyrannassa mummu kutoi isoilla kangaspuilla mattoja ja kankaita. Sain itsekin opetella silloin kutomista. Vieläkin Iltamaassa minua mummusta muistuttavat riemunkirjavat kiikkalaismatot, vaikka mummusta aika on jo jättänyt.

Pienenä tyttönä sain Iltamaahan oman suomenlampaan, Pirin. Piristä saaduista villoista mummu kutoi sukkia ja muita vaatteita. Rakkauteni lampaisiin alkoi Pirin kanssa vietettyjen kesien aikana. Mummulassa läsnä olivat aina monimuotoinen luonto, käsityöt, maalaiselämä, metsä ja luonnonvarat. Näiden asioiden parissa vietin myös muuten lapsuuttani ja nuoruuttani, liityin partioon 10-vuotiaana ja jatkoin aikuisikään asti. Käsillä tekeminen ja luonnon kunnioittaminen kuuluvat elämäni arvoihin edelleen.

Ryijyt

Ryijyjen ihmeelliseen maailmaan minut tutustutti tekstiiliopintojen kurssi, jonka aikana suunnittelin ja valmistin pikkuryijyn suomalaisesta, luonnonvärisestä lampaanvillasta. Maatiaisliekki-elämysryijyn suunnittelussa käytin tietokonetta ja samalla kehittelin järjestemää, jolla ryijyn voisi suunnitella omasta kuvasta. Business Finlandin ja ELY-keskuksen avulla sain suunnitelmani toteutettua ja elämysryijyt maailmalle.

Olen onnellinen voidessani yhdistää IT-osaamiseni, kansainvälisen kokemukseni ja rakkauteni käsitöihin näiden tuotteiden kautta. Käsitöillä voidaan myös ylläpitää aivojen toimintoja ja saankin auttaa ryijyjen kautta monenlaisia ihmisiä toteuttamaan itseään ja pitämään yllä aktiivista ajatustyötä. Minulle on tärkeää edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä ja panostan yrityksessäni myös heidän osaamisensa käyttöönottoon.

Iltamaan elämysryijyissä yhdistyy perinteinen, suomalainen materiaali, tekstiilitaide ja -tekniikka sekä uusi ja nykyaikainen suunnittelu. Ryijyt ovat eettisesti ja ekologisesti kestävällä pohjalla tuotettuja mittatilaustöitä, jotka eivät kuluta luonnonvaroja, ovat pitkäikäisiä hyvin säilytettyinä.

Tervetuloa tutustumaan minuun ja elämysryijyihin näillä sivuilla sekä sosiaalisessa mediassa!

She believed she could – so she did.

Jenni