skip to Main Content

Ryijy- ja käsityökurssit

Järjestän ryijykursseja, joiden aikana valmistetaan omasta kuvasta suunniteltu ryijy. Ryijy valmistetaan ompelemalla ja siihen käytetään valinnan mukaan joko suomalaista, värjäämätöntä lampaanvillaa tai Wetterhoffin Tuukka-ryijylankaa. Mahdollista on myös sekoittaa näitä kahta.
Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa käsityökokemusta. Kurssi järjestetään joko tilauksesta tai voit seurata Facebookissa Iltamaan tapahtumia www.facebook.com/iltamaa ja osallistua avoimelle kurssille. Kurssipaikat ovat useimmiten kauniissa ja kulttuurihistoriallisesti merkittävässä ympäristössä. Kurssilla käydään läpi lyhyt ryijyjen historia, ryijyn ompelu ja viimeistely. Yhdessä tehdään rivi riviltä ryijyä ja opetellaan lukemaan mallikuvaa ja tekemään lankasekoituksia. Kurssin esivalmistelut tehdään Facebook-yhteisössä tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse. Valmistaudu käyttämään aikaa valmistelutyöhön jo ennen kurssia, jotta kurssin alussa valmiina on oikeat langat ja mallisi. Kurssin hinta riippuu osallistujamäärästä, ryijyn koosta ja paikasta. Esimerkkinä 10 hengen kahdeksan tunnin kurssi maksaa n. 120 €/osallistuja, hinta sisältää kaikki materiaalit, mutta ei matkakuluja. Pääkaupunkiseudulla kurssit järjestetään matkakuluitta.
Pyydä tilauskursseille tarjous sähköpostitse jenni@iltamaa.fi. Muista kertoa kurssin osallistujamäärä, toivottu paikka ja aika sekä muut erityistarpeet. Pidetään ikimuistoinen kurssi omalle porukallesi! 

Valmiiden kurssien hinnat näet tapahtumista Facebookista ja tältä sivulta.

Verkkokurssi

Tulossa on myös verkkokursseja, joiden osallistumismaksu sisältää niin ikään ryijyn suunnittelun ja materiaalit. Kaikki opiskelu tapahtuu verkossa videoiden ja muun jaettavan materiaalin avulla. Lisäksi pidetään live-lähetyksiä, joihin osallistujat pääsevät mukaan internetin välityksellä.
 
Mikäli ryhmäsi on kiinnostunut verkkokurssista, laita viesti jenni@iltamaa.fi 
 
Kaikki kursseille osallistuneet ja Iltamaan toimittaman ryijypaketin tilanneet pääsevät mukaan Iltamaan Tähdet - verkkoyhteisöön. Verkkoyhteisö toimii Facebookissa ja yhteisön tarkoituksena on jakaa tietoa ryijyjen tekemisestä, esitellä valmistuvia ja valmistuneita ryijyjä sekä pitää yhteyttä kurssilaisten kesken kurssin jälkeen. Yhteisöön pääsee mukaan täyttämällä palautelomakkeen.

Kursseista sanottua

Omasta kuvasta tehty ryijymalli – ihan mahtavaa!
Kaksi intohimoani yhdistyy: valokuvaus ja käsityöt!

Erittäin positiivinen kokonaisuus. Jenni otti meidät kaikki mukaan heti ensimmäisestä kontaktista.
Itse kun en ole käsityöihminen, niin sain riittävästi tukea heti alkuunsa.

Idea, joka oli etsinyt paikkaansa vuosia, löysi täydellisen parin ryijyistä.
Ryijy on valmistuessaan minulle erittäin merkityksellinen ja mittaamattoman arvokas.

Kurssi oli ainutlaatuinen! Omasta mallista hyvin tehty ohje, onnistuneet lankavalinnat.
Ohjaus ja keskustelu Jennin kanssa oli erittäin lämminhenkistä ja koko kurssilaisjoukko kovasti innostunut.

Back To Top