skip to Main Content

Käsityökurssi netissä, tule mukaan ryijykurssille!

Lokakuussa 2021 aloitamme seuraavan #omaryijy -verkkokoulutuksen, jonka aikana opit suunnittelemaan oman ryijysi.

Liity mukaan postituslistalle ja saat tiedon kurssista kun se julkaistaan!

Jos ryijyt ovat sinulle vielä uusi käsityön muoto, voit tutustua peruskurssiin, jonka nimi on #ryijykurssi

Opit alusta alkaen ryijyn tekemisen perusteet erittäin selkeiden videoiden avulla. Seuraava ryijyretki alkaa syyskuussa!

Pandemian aikana julkisia kursseja ei järjestetä, mutta parhaiten saat tiedon uusista ja tulevista kursseista seuraamalla Iltamaan Facebook-sivuja.

Ryijyasioissa pysyt mukana, kun liityt mukaan Facebookin Ryijy-ryhmään!

Käsityökurssit

Järjestän ryijykursseja, joiden aikana valmistetaan itse suunniteltu ryijy. Ryijy valmistetaan ompelemalla ja siihen käytetään joko omia tai tilattuja lankoja. Ryijylangoiksi käy hyvin esim. kotimainen lampaanvilla tai ryijytoimittajien ryijylangat. Myös kotona olevista jämälangoista voi valmistaa ryijyn.

Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa käsityökokemusta. Ryijyn ompeleminen on erittäin helppoa. Jo neljävuotias osaa ommella ryijynukan pienellä harjoittelulla. Tämä käsityökurssi on tarkoitettu ihan jokaiselle.

Kurssi järjestetään joko tilauksesta tai voit seurata Facebookissa Iltamaan tapahtumia  ja osallistua avoimelle kurssille. Kurssilla käydään läpi lyhyt ryijyjen historia, ryijyn ompelu ja viimeistely.

Yhdessä tehdään rivi riviltä ryijyä ja opetellaan lukemaan mallikuvaa ja tekemään lankasekoituksia.

Osa kursseista vaatii etukäteisvalmistelua, joka tehdään joko Facebookissa tai sähköpostitse.

Miniryijykurssilla opetellaan ryijyn ompelu harjoittelupohjalle. Miniryijykurssien hinta on n. 60 €/hlö sisältäen pienen ryijypaketin ja opetuksen.

Pyydä tilauskursseille tarjous sähköpostitse jenni@iltamaa.fi.

Muista kertoa kurssin osallistujamäärä, toivottu paikka ja aika sekä muut erityistarpeet. Pidetään ikimuistoinen kurssi omalle porukallesi
 

 

Verkkokurssit

Makrameekurssi

Iltamaan tekstiilitaikuri Jenni ohjaa ensimmäisenä verkkokurssina solmuilukurssin nimeltään Matkani Makramemaisteriksi. Tämä kurssi käydään kokonaan verkkokurssialustalla ja opit kurssin aikana kaikki makrameen perussolmut. Kurssin aikana solmitaan pieni seinätekstiili, johon materiaalit voit hankkia kurssilaisena normaalia edullisemmin. Lähde suorittamaan maisteritutkintoa jo tänään!

Käsityökurssi Maistereille

Kurssin lisäksi pääset muiden Maistereiden joukkoon Facebookissa ihastelemaan ja sittelemään omia ja muiden saavutuksia!

Ryijykurssit netissä

Tulossa on myös verkkokurssi myös ryijyilijöille. Kaikki opiskelu tapahtuu verkossa videoiden ja muun jaettavan materiaalin avulla. Lisäksi pidetään live-lähetyksiä, joihin osallistujat pääsevät mukaan internetin välityksellä.

Työpajat verkossa

Eikö ryhmäsi pääse osallistumaan kurssilleni? Ei hätää! Tulen luoksenne verkon välityksellä. Pidetään teille työpaja, jonka aikana käydään kaikki miniryijykurssin tai makrameekurssin asiat läpi ja tutustutaan tarkasti tekniikkaan. Optimaalinen osallistujamäärä on 6-12 henkeä ja kurssin kesto on 3-5 tuntia.

Mikäli ryhmäsi on kiinnostunut verkkokurssista, laita viesti jenni@iltamaa.fi 

Iltamaan Tähdet - ryijyilijän kotisatama

Kaikki kursseille osallistuneet ja Iltamaan toimittaman ryijypaketin tilanneet pääsevät mukaan Iltamaan Tähdet - verkkoyhteisöön. Verkkoyhteisö toimii Facebookissa ja yhteisön tarkoituksena on jakaa tietoa ryijyjen tekemisestä, esitellä valmistuvia ja valmistuneita ryijyjä sekä pitää yhteyttä kurssilaisten kesken kurssin jälkeen. Yhteisöön pääsee mukaan täyttämällä palautelomakkeen kurssin jälkeen.

Kursseista sanottua

Liity kädentaitajien postituslistalle!
Saat ryijynompeluohjeen sähköpostiisi

Markkinointilupa
Back To Top