skip to Main Content
Ryijyn Tekeminen Kuvasta – Aapo

Ryijyn tekeminen kuvasta – Aapo

Uniikki sisustustekstiili - ryijyn tekeminen kuvasta

Ryijyn voi tehdä valmiin mallin sijasta kuvasta. Ryijykuvaksi voi valita minkä tahansa omista lempikuvistaan. Omat suosikkikuvani ovat tietenkin lasteni kuvia. Valokuvien tai maalausten sijaan kotimme sisustuksessa näkyy ryijyt ja muut työt, joissa nämä upeat perhekuvat heräävät eloon. Ryijyn tekeminen kuvasta on  mahdollista kenelle tahansa!

Oman lapsen kuva ryijyksi kurssilla

Pitkäaikainen haaveeni oman lapsen kasvokuvasta tehdystä ryijystä pääsi toteutukseen lokakuussa 2018, kun Ridalin kartanolla järjestettiin ryijykurssi.

Kuvan on ottanut Aapon isänäiti talvella 2018. Kuvassa Aapo on saunassa, istuu pesuvadissa saunan lauteilla. Heti kuvan nähdessäni totesin, että tässä kuvassa on ryijyainesta. Ryijyn mallikuvaan on rajattu vain kasvot.

Ilme on selkeä, kuvan suunta on hyvä, sävyt ovat harmoniassa ja pään muoto on neliö, jolloin ryijykin on helppo toteuttaa neliön mallisena miniryijynä. Lue lisää hyvästä ryijykuvasta!

 

Ensikertalainen ryijyä tekemässä - voiko ryijyn tekeminen kuvasta olla näin helppoa?

Aapon isotäti osallistui ryijykurssille ja teki ryijyn suunnitelmani pohjalta Herrakunnan Lammas Oy:n suomalaisten lammasrotujen värjäämättömistä villalangoista. Ryijyssä on käytetty kahdeksaa eri lankayhdistelmää. Lankayhdistelmät koostuivat neljästä langasta, joiden värit vaihtelivat nukkavärin mukaan. Lankavärejä käytössä oli viisi, valkoisesta kesämustaan.

Ryijyn taustakangas on kudottu samasta villasta kuin ryijynukat ja loimena on käytetty pellavaa.

Ryijy on ensimmäinen suunnittelemani kasvoista tehty ryijy. Sittemmin kasvokuvia on suunniteltu useampia. Oman ryijynsä voi suunnitella mistä tahansa kuvasta, vaikka kännykällä otetusta kasvokuvasta. Voit varata minulta ajan ryijysuunnitteluun osoitteessa www.vello.fi/iltamaa
Lue myös teksti Taito-palkinnostani, joka on annettu yritykselleni liiketoiminnastani.

Ryijyn koko on n. 35 cm x 35 cm. Ryijyä on mahdollista käyttää mm. tyynynpäällisenä, yhdistettynä laukkuun, istuinalusena tai peittona pulkassa tai vaunuissa tai perinteisesti seinällä.

Ryijyjen ominaispiirteisiin kuuluu se, mitä kauempaa sitä katsoo, sen paremmin näkee kuvan. Ohessa muutama metsässä otettu kuva Aapo-ryijystä.

Aapo-ryijy kansainvälisessä kirjallisuudessa

Tämä lapsen kuvasta ommeltu ryijy on päässyt myös kansainväliseen kirjallisuuteen esille. Melinda Byrd Byrdcall Studiosta kirjoitti kirjan Rya Rug, joka julkaistiin keväällä 2020 USAssa. Kuva ryijystä on tässä kirjassa. Kirjassa viitataan muutenkin usein suomalaiseen ryijytaiteeseen. Kirjan voi ostaa IltamaaShopista ja Iltamaa on kirjan ainoa eurooppalainen jälleenmyyjä.

Back To Top