skip to Main Content
Ryijymateriaalien Hinnat

Ryijymateriaalien hinnat

Paljonko omasta kuvasta tehdyn ryijyn materiaalit maksaa?


Kuulen usein kysymyksiä ryijypaketin hinnasta. Hintaan vaikuttaa jokainen tekemäsi valinta, omaan uniikkiin ryijyysi ja siksi on vaikea usein antaa tarkkaa hintaa ryijylle.


Kokosin esimerkkipaketit, joiden hinnat antavat osviittaa siitä, millaisissa hinnoissa materiaalit liikkuvat. Oikeudet hintojen muutoksiin pidätetään.

Vertailussa käytän ryijyihin suunniteltujen materiaalien hintoja. Jos teet oman ryijysi muista materiaaleista, hinta voi olla erilainen.

Mistä ryijyn hinta koostuu?

Ryijyn tekemiseen ei riitä ainoastaan materiaalit. Ennen materiaalien tilaamista tai ostamista, on ryijy suunniteltava, menekki laskettava ja valmistauduttava siihen, että ryijyn tekemiseen kuluu paljon aikaa. Tässä laskelmassa ei ole otettu huomioon ryijyn suunnitteluun kuluvaa aikaa tai rahaa.

Jos teet kaiken itse alusta alkaen, maksat tietenkin vain materiaaleista, muuten käytät tekemiseen omaa aikaasi.

Jos haluat hyödyntää valmista kuvaa ryijyn tekemiseen, joudut ehkä hankkimaan kuvan ostamalla oikeuden siihen tai esimerkiksi palkkaamalla valokuvaajan. Voi olla että haluat suunnitella ryijyyn itse värit ja laskea menekit. Sinun tulee silloin mahdollisesti hankkia tieto ryijyn suunnittelusta. Iltamaan verkkokurssin hinta on 89 € ja siihen sisältyy yksi ryijymalli valmiiksi piirrettynä.

Jos haluat teettää ryijyn, voit kysyä joko alan harrastajaa tekemään ryijyn sinulle tai käyttää ammattilaista. Ryijyn hinta valmiiksi tehtynä vaihtelee todella paljon, riippuen koosta ja värien määrästä.

Neliömetrin hinta valmiiksi kudotulle ryijylle saattaa liikkua tuhannen euron kummallakin puolella.

Alla kerrottu materiaalien hintoja eri kokoisille ryijyille

1. Aloittelijan perusmateriaalit


Aloittelijalle helpointa ja edullisinta on suunnitella ja valmistaa ryijy harmaan sävyillä.
Tämä tarkoittaa sitä, että käytetään 4 eriväristä lankaa, musta, tummanharmaa, vaaleanharmaa ja valkoinen ja näillä väreillä saadaan aikaiseksi maksimissaan 13 erilaista nukkasekoitusta (ymmärrätte myöhemmin termin). Lankaa tarvitaan yhteensä n. 350 g, jos ryijyn koko on 45 cm x 45 cm (n. 50 €).
Pohjakangasta, johon ryijy ommellaan tarvitaan tällöin ~65 cm (n. 50 €).
Lisäksi tarvitaan lasta ja neuloja (~10 €).
Yhteensä aloittelijapaketin materiaalien hinnaksi tulee n. 110 €.

2. Ryijyilijän unelma


Jos olet ommellut paljon ryijyjä ja ymmärrät erityisesti nukkavärisekoitusten päälle, voi toiveissasi olla sekoittaa värit itse. Tällöin saatat päätyä ryijyyn, jossa on käytetty esimerkiksi 10 eri lankaväriä ja 20 nukkasekoitusta. Saatat myös toivoa voivasi tehdä vähän kookkaamman ryijyn. Muista tässä kohdassa, että valokuvaryijyn tekemiseen menee vähintään tunti/rivi, ellei jopa enemmän aikaa.

54 x 54 cm kokoiseen ryijyyn tarvitaan taustakangasta n. 75 cm (~60 €).
Lankaa tähän ryijyyn tarvitaan jo 500 g hukkavarat huomioon ottaen. Jos värejä on 10, saatat joutua ostamaan 100g vyyhtejä 10. 10 x 14 € = 140 € lankoihin.
Välineet sama 10 €.
Yhteensä: 210 €

3. Megatekijän tietoinen valinta

Jos teet kolmatta valokuvaryijyä, tiedät ja tunnet jo pelin hengen.

Haluat sitä ihanan pehmoista, suomalaista villaa kaikissa saatavilla olevissa luonnonväreissä ryijyysi ja nukkavärisekoituksiakin saisi olla lähemmäs 30.

Koko voisi olla 80 x 100 cm. Ehkä ryijy on valmistumassa häälahjaksi ja aikaa ja rahaa on varattu tätä uniikkia projektia varten.


Pohjakangasta tarvitset 1,2 m ja se maksaa n. 160 €.

Lankojen hinta voi vaihdella ja värejä suunnittelet valitsevasi mukaan ainakin 10.
Lankaa tarvitset 1,4 kiloa. Se maksaa keskimäärin 180 €.

Lastat ja neulat sinulla jo onkin.

Yhteensä paketti maksaa n. 340 €.

Back To Top