skip to Main Content
Opi Ryijyn Tekeminen Kurssilla

Opi ryijyn tekeminen kurssilla

 
Miltä tuntuisi viettää viikonloppu tai muutama ilta hyvässä ja rennossa seurassa kauniissa ympäristössä? Miltä kuulostaisi käsityökurssi, jonka osaamisvaatimuksena on ehdoton nollataso, eli mitään ei tarvitse etukäteen osata? Opi ryijyn tekeminen kurssilla!
 

Iltamaan tekstiilitaikurin mukana - opi ryijyn tekeminen kurssilla

 
Elämysryijyjä voi päästä tekemään juuri tällaisella kurssilla. Kurssit pidetään kauniissa, mielellään kulttuurihistoriallisesti tärkeässä paikassa, jossa sekä keho että mieli lepää.
 
Ryijyn ompeleminen on helppoa, eikä se vaadi aiempaa käsityöosaamista. Kurssille voi tulla kuka tahansa, jonka käsi-silmä -yhteistyö toimii.
 
Elämysryijy on persoonallinen ryijy, johon koko paketti kootaan etukäteen, eli kurssilla pääset heti työn touhuun. Malli on uniikki, omasta kuvasta suunniteltu, mutta kaikki muu on tehty valmiiksi sinua varten. Saat kurssilla ohjeet, langat, pohjakankaan, neulat, lastan ja opetuksen. Puhumattakaan hyvästä seurasta! Osviittaa materiaalien valintaan ja hintaan voit katsella IltamaaShopissa!
 

Missä ja milloin ryijykurssi pidetään?

Kurssi voidaan pitää viikonloppuna, muutamana iltana tai päiväkurssina, sinä ja muut kurssilaiset valitsette.
 
Etukäteen kurssilaisten on kuitenkin sitouduttava valmistelemaan omaa kuvaa ja miettimään mistä aiheesta ryijyn haluaa ommella. Suunnittelu tehdään  kurssin Facebook-ryhmässä, mutta mikäli Facebook ei ole käytössä, suunnittelu onnistuu myös sähköpostin välityksellä.
 

Ryijyjä, joilla on tarina

Kurssin alussa päästään kuulemaan jokaisen osallistujan oman ryijymallin tarina. Samalla katsotaan läpi langat ja värit sekä työkalut.
 
Ensimmäisten kurssituntien aikana aloitetaan jo ompeleminen. Ryijyä voi jatkaa kotona, ryijy mahtuu mukavasti laukkuun ja kulkee helposti mukana.
 
Kurssin päätteeksi ryijyn ei tarvitse olla valmis, mutta valmistumista voidaan seurata kurssin jälkeen sosiaalisessa mediassa, Iltamaan Tähdet -ryhmässä. On aivan upeaa nähdä, miten tarinat heräävät eloon valmistuvien taideteosten kautta.
 

Mitä tapahtuu kurssin jälkeen ja mistä saan apua ryijyn ompeluun?

 
Kurssin jälkeen sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus osallistua muiden elämysryijyjen tekijöiden kanssa yhteiseen ryhmään ja osallistua myös yhteisiin tapaamisiin!
 
 

Mitä ryijykurssi maksaa?

Ryijykurssin hinta riippuu kurssin pituudesta ja materiaaleista. Ryijykurssin pituus voi vaihdella 1,5 tunnin minipajasta usean päivän ryijyretkeen.

Miniryijykurssi

Kevyin versio kurssista on 1,5 tunnin miniryijykurssi, jossa opitaan ryijyilyn perusasioita nopeasti ja tehokkaasti. Jokainen kurssilainen saa oman pienen ryijypaketin ja pääsee harjoittelemaan ryijysolmua. Tämä sopii esimerkiksi erilaisiin teemapäiviin tai työpaikan virkistyspäivän ohjelmaksi. 1,5 tunnin kurssin hinta on 200 € (sis. alv 24%) sekä materiaalimaksu 10 €/hlö. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella hintaan lisätään matkakulut.

Miniryijykurssi 1,5 tuntia opi ryijyn perusteet

Ruhtinaan Ryijyretki

Pidempi ja vaativampi ryijykurssi voi olla esimerkiksi kahden koko päivän kurssi, jonka aikana suunnitellaan omasta kuvasta oma ryijy. Pidemmän kurssin hinta riippuu osallistujamäärästä ja suunniteltavista ryijyistä. Materiaalien hinta vaihtelee 100 ja 400 euron välillä.

Back To Top