skip to Main Content
Kesätöissä Kädentaidot Tutuiksi.

Kesätöissä kädentaidot tutuiksi.

Kaisa teki kesällä 2020 kesätöitä Iltamaassa. Kesätöissä kädentaidot tutuiksi -teema onnistui Kaisan kohdalla hyvin.

Minulle Iltamaa vaikutti hyvältä työpaikalta, koska olen aina ollut kiinnostunut kaikesta käsillä tekemisestä ja taiteesta ylipäätänsä siksi päätin Jennin ilmoituksen nähtyä hakea töihin.

Kesätyö oli mahdollisuus kokea taas uusia juttuja ammattilaisen kanssa. Odotin ryijyn teon kokeilemista ja sitä, mitä kaikkea muuta työpaikalla voisin päästä tekemään. 

Ensimmäinen työpäivä jännitti


Ensimmäisenä maanantaina töihin meno ehkä vähän jännitti ja mietin paljon miten kaikki tulee sujumaan. Minua helpotti ajatus siitä, että on muitakin kesätyöläisiä ja ajatus siitä, että yritän kuitenkin aina parhaani ja se riittää. Tein töitä Jennin, Merin ja Jennan kanssa. Olen onnellinen, että kesätöissä oli kanssani niin mukavia ihmisiä.

Käsitöitä ja verkkokursseja


Yhdessä Jennan ja Merin kanssa tehtiin monenlaisia juttuja. Iltamaan kesätöissä kädentaidot tulivat tutuiksi . Teimme ensimmäisellä viikolla jokainen ryijyt, joita me kuvasimme Iltamaan sivuille. Kokeilimme myös Jennin makrame- ja amppeliverkkokursseja. Otimme jokaisesta työstämme kuvia, joka oli mukavaa. Minulle esityskammoisena oli hyvä joutua puhumaan ja esiintymään videoissa, joita kuvasimme.

Itsenäistä työtä yhdessä


Työpäivien meininki oli hyvä. Työajat olivat sopivan pituisia, ei liian raskaita eikä liian rentojakaan. Plussaaa oli myös se, että saimme itse päättää oikeastaan moneltako tulemme aamuisin. Parasta oli yhdessä tekeminen sekä keskustelut Merin ja Jennan kanssa melkein mistä tahansa. Yllätyin hieman siitä, miten nopeasti aika Jennin studiolla meni. Teimme töitä sisällä ja ulkona. Kesätyön aikana ainakin varmistuin siitä, etten halua tulevaisuudessa tehdä yksin töitä.

Tulevaisuuden suunnitelmat


Ensi kesänä aion hakea kesätöitä ehdottomasti. Töissä suunnittelimme eniten videoita ja kuvauksia. Tapasin töiden aikana ainakin puukäsityö taituria, saimme nähdä hänenkin työn tuloksia.
Pidin makrameen tekemisestä ja kuvien otosta. Videoiden teko olin poissa mukavuusalueeltani, mutta se oli vain hyvä asia.
Näiden kahden viikon aikana opin lisää käsitöistä ja ylipäätänsä siitä miten työelämässä kaikki oikeasti toimii. Kesätyö oli erittäin hyvä ja mukava kokemus minulle. 

Ryijykesä2020 -ryijyprojektin mallikappaleet tekeillä kesätyöntekijöiden käsissä
Kesätöissä pääsi tekemään Ryijykesä2020 -projektin mallitöitä.
Kaisa ja Meri valmistivat kumpikin oman versionsa yli 400 jäsentä kerännestä projektiryijystä.
Back To Top