skip to Main Content
Vihtiryijy

Vihtiryijy

Olen erityisen kiintynyt yhteisöllisyyden luomiseen ja yhdessä tekemiseen. Olen aina ollut aktiivinen erilaisissa ryhmissä ja harrastuksissa ja mihinpä sitä koira karvoistaan pääsisi.
On ollut valtavan hauskaa olla tekemässä muiden vihtiläisten yritysten kanssa yhteistyötä,  jonka tuloksena saadaan syyskuussa aikaan ihana, tunnelmallinen Ridalin syksy -tapahtuma.
Tapahtumassa on tarkoitus ommella lisää Vihtiryijyä, jonka ompelu aloitettiin jo Hiiden Hurmoksessa. Toivottavasti tässä syksyisessä tapahtumassa mahdollisimman moni uskaltautuu koittamaan ryijyn ompelemista.
Vihtiryijyä aloiteltiin heinäkuussa.

Vihtiryijy

Idea Vihtiryijyyn lähti Vihdin kunnan järjestämästä osallistuvan budjetoinnin kampanjan aikana. Keväällä 2018 järjestettiin, Viihtyisämpi Vihti  -ideakilpailu. Ehdotuksessani mainittiin Vihtiryijyn tekeminen ja nyt puolen vuoden jälkeen, tämä yhteisöllinen projekti saadaan toteutettua. Ideakilpailun voitti lähiliikuntaan panostava idea, mutta toki ideoita voi muutenkin viedä käytäntöön. Vihtiryijy on samalla esimerkkiryijy pienestä ja nopeasta työstä, jonka voi suunnitella omasta logostaan tai merkistään. Alla olevassa kuvassa Tiina vasemmalla on aloittanut oman sukuvaakunansa ompelun Seurasaaren elämysryijykurssilla.

Melkein vauvasta aina vaariin saakka

Vihtiryijyä on ollut jo nyt ompelemassa monenkirjava ja -ikäinen joukko ihmisiä. Nuorin ompelija on ollut neljävuotias ja vanhimman ikää en uskaltanut kysyä. Eläkeikä oli kuitenkin ylitetty jo tovi sitten. Ryijyn ompelutekniikka on niin helppo, että melkeinpä kuka tahansa voi ryijyä ommella. Tervetuloa siis testaamaan, lauantaina 22.9.2018 Ridalin syksy -tapahtumaan, Nummelaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top